Provence-Alpen-Cote d'Azur, Frankrijk

Provence-Alpen & Cote d'Azur

Ontdek de Provence, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over de Provence en de populairste dorpen die je in de Provence kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiewoning huren in de regio Provence écht de moeite waard is.

Streekinformatie Provence

De Provence, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, is gekend voor de eindeloze lavendelvelden, charmante kleine dorpjes, het mooie weer en de nabijheid van de Middellandse Zee. In de winter worden wintersportactiviteiten aangeboden in de regio rond Barcelonette.

Bezienswaardigheden in de Provence

Het Palais des Papes in Avignon is zonder twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid in de regio. In Arles kan je een goed bewaard Romeins amfitheater bezoeken. Velen bezoeken ook de Mont Ventoux. In de zomer reflecteert de kale berg in de zon zodat het lijkt alsof de top besneeuwd is. Het natuurgebied van de Camargue herbergt zeldzame fauna en flora en je kan er onder andere echte zoutbergen zien. Tenslotte zijn ook de bron van Sorgue en de Gorges du verdon zeker aan te raden.

Populaire dorpen om te bezoeken in de Provence

De Provence herbergt enkele schitterende steden zoals Orange, Avignon, Gordes, Vaison-la-Romaine en Aix-en-Provence. Vele steden kennen we enkel als een belangrijk kruispunt in de tocht naar het zuiden. Het loont echter de moeite om de steden ook eens te bezoeken. Zo is Arles een prachtige stad door de situering aan de Rhone, de Romeinse overblijfselen, het historische stadscentrum en een schitterende kerk. In Orange kan je onder andere in het Theater en de Triomfboog de Romeinse oorsprong van de stad herkennen. Avignon kent iedereen waarschijnlijk wel van het Franse kinderliedje, maar is eveneens een mooie stad met boeiende bezienswaardigheden.

Streekinformatie Côte d’Azur

De Côte d’Azur is samen met de Provence één van de grootste toeristische trekpleisters in Frankrijk. Door de zuiderse ligging, zijn de temperaturen hier heel wat hoger dan in de rest van het land. Hierdoor zijn de beschutte stranden een zeer geliefde bestemming voor zonvakanties. De typische zuiderse tongval en de vele petanquetoernooien behoren tot de lokale cultuur en vind je nergens anders in Frankrijk terug.

Vakantiewoningen Provence-Alpen-Cote d'Azur te huur

Een vakantiewoning huren in Provence Alpen Cote d'Azur? Ontdek welke vakantiewoningen Provence Alpen Côte d'Azur te huur zijn op Provencevakantiewoningen.be.

Foto: decar66, https://flic.kr/p/fiaJn1


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?


Provence-Alpen-Cote d'Azur: Inspiratie nodig?

De 5 mooiste dorpen van de Provence

De Provence, gelegen in het zuiden van Frankrijk, herbergt één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Wij geven een overzicht van de 5 mooiste dorpen in de Provence dewelke je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie.

Lees meer

Gorges du Verdon: Dé Grand Canyon van Europa

Prachtig uitzicht, hallucinant natuurschouwspel, actieve uitdaging, imposant en gewoonweg prachtig. Dit is maar een kleine greep uit de reacties van de meer dan 100.000 bezoekers die elk jaar naar de Gorges du Verdon gaan.

Lees meer