Provence, Provence-Alpen-Cote d'Azur, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Provence

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de Provence tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

De Gorges du Verdon is de grootste kloof van ons continent. Het wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. Door de ravijn stroomt heldergroen water, wat een indrukwekkend schouwspel oplevert. Sportliefhebbers kunnen er wandelen, kajakken of kanoën.

Een van de bekendste bergen van Europa is de Mont Ventoux (1912 meter hoog). De berg - ook wel kale berg genoemd omwille van het maanlandschap – dankt zijn bekendheid voornamelijk aan de Ronde van Frankrijk. Bij helder weer kan je vanaf de top de Alpen, de Cévennes en de Middellandse Zee of Côte d'Azur zien liggen.

Een bezoek aan Avignon - en zijn legendarische Pont Saint-Bénezet - mag zeker niet aan je vakantie in de Provence ontbreken. In de 14de eeuw deed de stad dienst al verblijfplaats voor de pausen. Bewijs hiervan is het prachtige Palais des Papes dat hoog boven de stad uittorent op een rots. De ommuurde binnenstad van Avignon is erg sfeervol. Geniet van een provencaalse schotel met een glas roséwijn op een van de vele terrasjes.

Op zo’n 20 km van Avignon vind je Saint-Rémy-de-Provence, een typisch Zuid-Frans dorpje met een rijke geschiedenis. Van Gogh woonde hier toen hij behandeld werd voor zijn psychiatrische problemen. En vroeger behoorde het dorp toe aan de Romeinen, waardoor je er nu heel wat ruïnes kan vinden. 

Paarden en flamingo's spotten? Dat kan in de Camargue! Dit beschermde gebied kenmerkt zich door moerassen, zoutvlaktes, rijstvelden, wilde witte paarden, zwarte stieren, roze flamingo’s en zo'n 500 soorten trekvogels. Breng ook zeker een bezoek aan Saintes-Maries de la Mer,  een bekende bedevaartsplaats van zigeuners.

Marseille werd in 2013 tot culturele hoofdstad van Europa uitgeroepen. En terecht! Deze kosmopolitische havenstad bezit heel wat sfeervolle wijken, prachtige bouwwerken en gezellige parken. Maar Marseille mag je niet verlaten zonder de Vieux Port - oftewel oude haven - bezocht te hebben. Je vindt er leuke marktjes vol lokale producten zoals kraakverse vis die rechtstreeks van de boten komt. Probeer ook zeker de bouillabaisse in Marseille. Een traditioneel vispotje met vis, schaaldieren, groenten, look en kruiden. Heerlijk!

Nood aan een wellnessbehandeling? Dan moet je in Dignes-les-Bains zijn, een stadje dat bekend is om zijn warmwaterbronnen. Baad jezelf in de modder of geniet van een lavendelbad!

Waar wacht je nog op? Zoek snel je vakantiehuis in de Provence!

Foto: Aurimas, https://flic.kr/p/otMG47


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?


Provence: Inspiratie nodig?

De 5 mooiste dorpen van de Provence

De Provence, gelegen in het zuiden van Frankrijk, herbergt één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Wij geven een overzicht van de 5 mooiste dorpen in de Provence dewelke je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie.

Lees meer

Gorges du Verdon: Dé Grand Canyon van Europa

Prachtig uitzicht, hallucinant natuurschouwspel, actieve uitdaging, imposant en gewoonweg prachtig. Dit is maar een kleine greep uit de reacties van de meer dan 100.000 bezoekers die elk jaar naar de Gorges du Verdon gaan.

Lees meer