Côte d’Azur, Provence-Alpen-Cote d'Azur, Frankrijk

Ontdek de Côte d’Azur in Frankrijk

Ontdek de Côte d’Azur, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over de Côte d’Azur en de populairste dorpen die je in de Côte d’Azur kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiewoning huren in de Côte d’Azur écht de moeite waard is.

Streekinformatie Côte d’Azur

De Côte d’Azur is samen met de Provenceéén van de grootste toeristische trekpleisters in Frankrijk. Door de zuiderse ligging, zijn de temperaturen hier heel wat hoger dan in de rest van het land. Hierdoor zijn de beschutte stranden een zeer geliefde bestemming voor zonvakanties. De typische zuiderse tongval en de vele petanquetoernooien behoren tot de lokale cultuur en vind je nergens anders in Frankrijk terug.

Bezienswaardigheden in de Côte d’Azur

Strand- en natuurliefhebbers zijn aan de Côte d’Azur op de juiste plaats. De vele stranden tussen St-Tropez en St-Maxime werden met een klein wandelpaadje ‘de Sentier Litoral’ verbonden dat constant langs de kust slingert. Vanuit Hyèreskan je de boot nemen naar de eilanden voor de kust die een unieke fauna en flora bieden. Een leuk stadje om te bezoeken is Ramatuelle: er is vaak markt en in de slingerende straatjes liggen enkele leuke winkeltjes met artisanale souvenirs. Tenslotte heeft ook het stadje Porquerolles veel te bieden.

Populaire dorpen om te bezoeken in de Côte d’Azur

Allerlei gekende steden zoals Marseille, St-Tropez, Cannes en Nice liggen allemaal aan de Côte d’Azur. Hoewel de steden in veel opzichten op elkaar lijken, zijn er belangrijke verschillen. Zo staat St-Tropez nog altijd gekend om de vele kunstgalerijen en haar opzichtige haven, terwijl Cannes bekend is van het filmfestival en Marseille en Nice voornamelijk gekend zijn voor hun rijke verleden. Liefhebbers kunnen vanuit een verblijfplaats aan de Côtes d’Arur eveneens Monacobezoeken.

Vakantiewoningen Côte d’Azur te huur

Een vakantiewoning huren in Côte d’Azur? Ontdek welke vakantiewoningen Côte d’Azur te huur zijn op Provencevakantiewoningen.be.

Foto: Jakob Montrasio, https://flic.kr/p/dFMAaE


Geselecteerde vakantie accommodaties

Er zijn nog geen panden gekoppeld.


Inspiratie nodig?