Cannes, Alpes-Maritimes, Provence-Alpen-Cote d'Azur, Frankrijk

Ontdek Cannes in Frankrijk

Ontdek Cannes, één van de mooiste steden in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Cannes en de populairste kinderactiviteiten in Cannes die je kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiewoning huren in Cannes, de moeite waard is.

Streekinformatie Cannes

Cannes is wereldwijd gekend voor zijn jaarlijkse filmfestival en staat bekend voor de combinatie van zon, zee, strand en dat tikkeltje glamour die het filmfestival met zich meebrengt. De glamour die hierrond hangt kan je waarschijnlijk best waarnemen rond ‘La Croisette’. Hier vind je legendarische hotels terug zoals de Majistic en het Carlton hotel. In de haven vind je zowel kleine vissersbootjes als grote luxueuze jachten terug. Verder zijn er in Cannes heel wat bezienswaardigheden te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Cannes

In het oude, hoger gelegen, stadsgedeelte kan je het oude kasteel dat nu dienst doet als museum bezoeken. Van hierboven heb je een prachtig zicht op de baai en bij mooi weer kan je zelfs de ‘Îles de Lérins’ zien. Deze eilanden kan je met de boot bezoeken en er het oude klooster bezoeken. Je kan er ook prachtige wandelingen maken. De oude stad Cannes is het best te herkennen op de Place de la Caste. Hier kan je de oude stadsmuren nog zien en staat de 16e-eeuwse kerk Notre Dame de l’Esperance. Tenslotte is ook het stadhuis van Cannes een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. Het gebouw deed oorspronkelijk dienst als natuurhistorisch museum en is op elke verdieping voorzien van prachtige decoratie.

Activiteiten voor kinderen in Cannes

Op ongeveer 15 kilometer van Cannes ligt Marineland Antibes. Dit is een van Europa’s grootste dolfinaria en is een heus waterpretparkencomplex met vissen, maar ook orka’s, dolfijnen en zeehonden. De shows die hier opgevoerd worden, zijn een aanrader. Voor kinderen die van treinen houden is er de Train de Pigne. Deze stoomlocomotief rijdt heen en weer tussen Nice en Digne. Het is een rit van 3 uur met prachtige landschappen. Eenmaal aangekomen in Digne kan je er ter plaatse genieten van de warmwaterbronnen.

Vakantiewoningen Cannes te huur

Een vakantiewoning huren in Cannes? Ontdek welke vakantiewoningen Cannes te huur zijn op Provencevakantiewoningen.be.

Foto: ludovick, https://flic.kr/p/pN6SdV


Accommodaties in Cannes

Vakantiewoningen Cannes

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?